Hur ska en stad se ut, vara och verka för att unga skall bosätta sig, bo kvar och trivas, där mångfald och mångkultur är självklara beståndsdelar?

I veckan har de första workshoparna och dialogsamtalen genomförts i projektet AVSTAMP Boden. Först ut har varit ungdomar mellan 13-17 år. 58 st fenomenala elever från Fria Emilia och Björknäsgymnasiet har delat med sig av sina tankar och idéer om vårt fantastiska Boden.

Några essenser av resultatet;
– Boden har en skön och avslappnad mentalitet, människor är trevliga och har en positiv attityd.
– Det finns ett rikt föreningsliv som erbjuder många alternativ och det mesta man vill göra finns lättillgängligt och du har möjlighet att utvecklas inom det du är intresserad av.
– Närheten till naturen och att det är en del av staden, (ingen stel och kantig storstad).
– Man är stolt över den militärhistoriska prägeln som finns och syns runt om i Boden.
– Styrkan att det är en lagom stor stad är att man känner sig trygg och säker vart man än är.
– Olikheterna och bredd av människor som bor i Boden bidrar till ett berikande och mångkulturellt samhälle.
– Det behövs fler centrala mötesplatser som möjliggör möten mellan människor.
– Skapa spontana träffpunkter för liv och rörelse.
– Anordna fler aktiviteter och evenemang, för ung som gammal.

Kort och gott – Ungdomarna gillar sitt Boden som det är idag, och ser stor potential till att utveckla det som redan finns för att det ska bli ännu bättre. Det är en stad som präglas av enkelhet, trygghet, fantastisk natur och stolt militärhistoria. Med fler mötesplatser som möjliggör liv och rörelse så är saken biff!

Vernissage 9 december

Den 9 december blir det vernissage på konstnärernas alster och tolkningar av workshopresultaten samt mer av resultatet från dessa dialoger och workshops kommer att visas upp under december månad.