Sedan hösten 2016 bedriver Havremagasinet integrationsprojektet Boden InterGreat –BIG, ett projekt som ska pågå under två år med stöd av Boden kommun och Norrbottens läns landsting.

Syftet med BIG är att synliggöra Bodens olika kulturer genom att bland annat erbjuda mötesplatser. Bodens internationella kör, som samlar ett sextiotal sångare från hela världen, är en av dessa mötesplatser, liksom också en kvinnokör som samlas dagtid. Dessutom arrangerar vi kulturkvällar i nära samarbete med Sergute Belaye, som tillsammans med Stina Engman arbetar med projektet. Under hösten 2016 har kulturkvällar med teman som Etiopien, Eritrea och Syrien, ett internationellt tårtkalas och andra arrangemang samlat hundratals besökare från hela världen.

Boden InterGreat-projektet kommer också att bli en del av utställningsverksamheten i Havremagasinet. Våren 2018 kommer vi att visa utställningen Territories, där bl.a. konstnärerna Loulou Cherinet, Oscar Guermouche, Knutte Wester och Pilar de Burgos kommer att skapa platsspecifika verk utifrån temat migration och Boden.

Projektledare:
Ingela Ögren Weinmar
ingela [at] havremagasinet.se