Hit till oss är alla välkomna - oavsett ålder, språk eller bakgrund!  Havremagasinets atelje är en plats för konst, samtal och skapande! Du behöver inte har någon särskild talang eller tidigare konsterfarenhet för att komma till oss - vår övertygelse är att alla kan skapa!

Välkommen till Havremagasinet höstterminen 2021!

Skapande kursverksamhet
60+

Lustfyllt och kreativt skapande för seniorer – med Havremagasinets aktuella utställningar som inspiration. Vi samtalar om konst, provar olika tekniker och material genom kursen, med utställningstematiken som röd tråd. Inga förkunskaper krävs, var och en jobbar utifrån sin nivå. Vi delar in oss i tre grupper med tio deltagare. Varje grupp träffas 10 gånger. En gång per vecka med start vecka 37 (uppehåll v.44).

Startar:
Vecka 37

När:
Grupp 1 – Måndagar kl. 13:00-16:00.
Grupp 2 – Tisdagar kl.13-16:00. (FULLBOKAD)
Grupp 3 – Onsdagar kl. 9:00-12:00.

Antal platser: 10 personer per grupp.

Kursavgift: 1450kr (allt material ingår).

Mer info och anmälan: anette@havremagasinet.se (Tel: 070-368 31 23).


Havrehänget
för dig mellan 12-18 år

Utforska din kreativitet som du själv vill och få hjälp, inspiration och utmaningar om du önskar. Vi erbjuder många olika slags tekniker och material- serieteckning, collage och måleri – här finns bara möjligheter! Till Havrehänget kan du komma även utan att skapa- för att umgås, lyssna på musik och kolla in vad andra gör.

Tid: kl. 18:00 – 20:00
Dag:

16 september, 30 september, 21 oktober, 11 november, 25 november och 9 december

Fri entré, drop-in, vi bjuder på fika!


Babymåleri
för de allra yngsta

Du med en babys 6-12 månader, kan prova-på måleri med ätbara färger där babyn får upptäcka och utforska skapandet av bild med alla sina sinnen.

Ni deltar så länge babyn visar lust och har ork! Max 2 vuxna/baby och inga medföljande syskon. Ta med egen handduk och oömma kläder på medföljande vuxen.

Tid: 10.00 – 12.00
Dag: Fredagar med start 10 september. (stängt v.40 v.41 och v.41)

Entréavgift: via utställningskortet för 50kr som du över 20 år löser vid första besökstillfället.


Familjelördag
Kreativt för barn och vuxna tillsammans.

Vi erbjuder olika teman under terminen som exempelvis: stormåleri, collage, stafflimåleri mm. Ni kan även gå på konstjakt i utställningarna för att fantisera och samtala om vad ni ser och upplever.

Tid: kl 13:00-15:30
Dag: 11 september, 25 september, 23 oktober, 13 november, 27 november och 18 december.)

Entréavgift: via utställningskortet för 50kr som du över 20 år löser vid första besökstillfället.


Skapande för vuxna!

Välkommen till kreativa kurser för konstnärligt skapande! Vi provar på och upplever olika tekniker/material och samtalar om konst med Havremagasinets aktuella utställningar som inspiration. Utställningstematiken löper som en röd tråd genom helgen. Inga förkunskaper krävs, var och en jobbar kravlöst utifrån sin nivå.

När: 30-31 oktober, eller 11-12 december kl. 10:00- 16:00

Antal platser: 10/grupp. OBS! Endast föranmälan, ingen drop-in.

Kursavgift: 1200kr (inklusive material och kaffe)

Mer info och anmälan: anette@havremagasinet.se (Tel: 070-368 31 23).


Höstlovsskapande vecka 44
drop-in för alla åldrar!

Under höstlovet öppnar vi Ateljén för barn och vuxna att tillsammans uppleva ett lustfyllt och kreativt prova-på skapande! Ni kan även gå på konstjakt i utställningarna för att fantisera och samtala om vad ni ser och upplever. I café Pampas kan ni fika och tända ett ljus för de du vill minnas, alldeles särskilt denna vecka i allhelgonatid.

När: Vecka 44, måndag-torsdag kl.13.00-15.30

Fri entré!


Bokningsbara kurser:

Fortbildning för pedagoger

Vi ger konkreta tips och idéer på roliga övningar samt hur du som lärare med enkla medel kan lyfta och ta in bilden i de flesta skolämnena som en naturlig del av lärandet. Du får tips på bra, kostnadseffektiva och klimatsmarta basmaterial som kan täcka de flesta skaparprocesser. Vi erbjuder den specialkompetens vi besitter och vill inspirera och entusiasmera dig att vilja och våga jobba mera med bild i ditt lärande och skolarbete.

Skolprogram med lärarhandledning DIGITALT!

För SKOLOR: Vi erbjuder alla förskolor och skolor i Boden att kostnadsfritt ta del av vårt pedagogiska program, med guidade visningar och workshops. Det finns även digitala program att ta del av via vår hemsida samt möjlighet att boka oss ”on demand” live.

Teambuilding

Med fokus på gruppdynamik och att ni i arbetslaget ska få göra något annorlunda och spännande tillsammans bjuder vi in er till oss på Havremagasinet. Ni får uppleva intressanta och aktuella utställningar och prova på ett förutsättningslöst skapande utan krav på prestation, ett möte i färg och form.

Välkommen till en rolig, spännande, annorlunda och utvecklande hel eller halvdag! Lämpligt för årsmötet, kick-offen eller personaldagen. För företag, föreningar eller organisationer!

För mer info och bokningar kontakta vår pedagog Anette Carlsson: anette@havremagasinet.se

070-368 31 23