Filmer producerade av Havremagasinet

Här hittar du filmer producerade av och för Havremagasinet.
Om våra utställningar, deltagande konstnärer, pedagogiska arbete och programverksamhet.
Vi fyller kontinuerligt på arkivet. Välkommen att titta in!

Först en kort inspirationsfilm om Havremagasinet. Kolla in!

Nedanstående fyra filmer är producerade med ekonomiskt stöd från Postkodstiftelsen:

Birgitta Linhart arbetar med Landart, här med utgångspunkt från Ninna Bergers verk i Havremagasinets utställning Change/Förändring. De behandlar klimatförändringar, de hot vi står inför och konsekvenserna för individen. Hon har här jobbat med nyanlända, barn från förskolan och skolan år 6-7 samt en grupp från 60+ samt en öppen workshop. .

Mattias Käll arbetar med plasten som fyller våra liv som förpackningar och våra hav som skräp. Han sätter resterna av vårt vardagsliv i centrum genom att samla ihop plastavfall och skapa nya verk av det. Mattias har här arbetat med barn i förskolan och år 8-9 i grundskolan, 60+ grupper, nyanlända och FUB samt en öppen workshop.

Anders Sunna arbetar med graffiti och måleri i storformat. Han utgår från människan, naturen och klimatet, där människan vill bemästra naturen och skörda dess rikedomar till varje pris i allt snabbare takt. Anders har här arbetat med elever från Restaurang- och Livsmedelsprogrammet på Björknäsgymnasiet samt med en öppen workshop.

Konstnärsduon Gideonsson/Londré ser vår uppfattning av klimatförändringarna som något externt ur en annan synvinkel genom att placera den mänskliga kroppen, sina egna kroppar, i centrum av all observation av mikroklimat, protektivitet och inskränkning. Här har konstnärerna arbetat med Brönjaskolans 8:e klasser, elever från Konstlinjen på Sunderby Folkhögskola, 60+ grupper samt en öppen workshop.