Länskonsthallens verksamhet finansieras av Region Norrbotten tillsammans med Bodens kommun.

REGION NORRBOTTEN

“Konsten kan bli en väldigt viktig del av den regionala utvecklingen i Norrbotten med många kulturutövare som arbetar som entreprenörer liksom grupper av konstnärer som blir del av de kreativa näringarna. På så sätt har konsten också en direkt betydelse för tillväxten i länet”.

Region Norrbotten har egen konstverksamhet vid Norrbottens museum men driver tillsammans med andra aktörer bland annat Konstmuseet i Norr. Nära samarbete sker också med en rad konstorganisationer och enskilda konstnärer i länet som Havremagasinet i Boden, Kilen Art Group, konstnärsgruppen Koncentrat i Kiruna med flera.

Region Norrbotten logga

 

BODENS KOMMUN

Bodens kommun arbetar tillsammans med föreningslivet, näringslivet och kulturarbetarna för att synliggöra och utveckla ett redan rikt kulturliv. Kulturenheten består av Försvarsmuseum Boden, biblioteken, bokbussen och vår länskonsthall Havremagasinet. Utöver det så kan kommunen stoltsera med en kulturskola med undervisning i musik, teater/drama och dans samt Musikgymnasiet/Estetiska programmet-musik.

boden_a