Kom och jobba med oss!

Om arbetsplatsen

Havremagasinet länskonsthall i Boden är ett av Sveriges största rum för samtidskonst, med en utställningsyta av ca 3,600kvm. Vi har en löpande utställningsverksamhet med lokala, regionala och internationella konstnärer. Utställningarna kompletteras av en livlig programverksamhet och en omfattande pedagogisk verksamhet. Vi har ett eget café, ateljé för pedagogik, och rum för publika evenemang. Som länskonsthall med ett regionalt uppdrag, genomför vi också många projekt av olika slag i hela regionen.

Havremagasinet länskonsthall startade 2010 på initiativ av konstnärskollektivet Kilen. Huset byggdes 1912 och användes från början av försvarsmakten för att förvara spannmål och havre till hästar. Sedan 2010 har Havremagasinet arbetat med samtidskonst. Det har vuxit till en aktiv lokal, regional, nationell och internationell mötesplats för samtidskonst. En plats där konsten är publikens resurs, en källa för att upplevelse, tänkande, reflektion, men där man också utmanas och finner nya perspektiv på tillvaron. Havremagasinet länskonsthall producerar utställningar som adresserar aktuella globala ämnen med starka kopplingar till vårt specifika sammanhang i Norrbotten och den euroarktiska regionen. Konstnärer i Havremagasinets utställningar intresserar sig gärna för teman som klimatkrisen, migration, demokrati, mänskliga rättigheter, integration, jämställdhet, minoriteter… eller hur det är att leva på vår planet. Havremagasinet verkar för en hållbar och jämställd värld.

Arbetsuppgifter

Havremagasinet söker en kompetent och engagerad producentsom kan ansvara för produktion och koordination av utställningar och programverksamhet. Du genomför produktionen av utställningar från idé till planering till installation till invigd utställning. Du deltar och bidrar också i produktionen av programverksamhet, pedagogisk verksamhet, samt andra självständiga eller sammanflätade projekt.

Dina arbetsuppgifter är både administrativa och praktiska. Du håller i kommunikationen med konstnärer, tjänsteleverantörer, och samarbetspartners. Organiserar produktion, lån, och/eller transport av konstverk. Du både organiserar och deltar i arbetet med att installera utställningar, inklusive hantering av teknik och information. Du har även koll på ekonomi och bistår i budgetarbete, uppföljning, och ekonomisk administration.

I Havremagasinets team blir du en viktig kollega, både som ypperlig lagspelare och med din förmåga att arbeta självständigt. Du är lösningsorienterad, strukturerad, engagerad, idé- och initiativrik, flexibel, och uthållig. Du bidrar och deltar i Havremagasinets utvecklingsarbete mot en hållbar framtid.

Kvalifikationer

Relevant eftergymnasial utbildning inom konst- och kultursektorn.
Relevant arbetslivserfarenhet på konst- och kulturinstitutioner.
Kunskap om och orienterad i samtidskonst.
Muntligt och skriftligt kompetent i svenska och engelska. Ytterligare språk och/eller B-körkort är en merit.

Anställningen är en tillsvidareanställning med provanställning (6 månader).
Omfattning: Heltid. Arbetstid: Dagtid. Helg och kvällstjänstgöring förekommer.
Tillträde: Snarast.
Ansökan består av curriculum vitae, ett personligt brev om varför du söker denna tjänst, samt två referenser med kontaktinformation.

Ansökan skickas till jobb@havremagasinet.se

Sista ansökningsdatum är 15.05.2021

Kontaktperson

Mariangela Mendez Prencke, chef för Havremagasinet. tel: 072-518 82 31
mail: mariangela@havremagasinet.se