Olof Marsja arbetar med skulpturala uttryck i en praktik som framhåller materialens och kroppens kritiska potential i tiden av digitalisering som vi lever i. I hans ateljé samlas material i högar som det står och liksom gror i. Där finns saker som han har burit med sig under lång tid och som knyter an till hans personliga historia, den samiska bakgrunden, sida vid sida med sådant som han har hittat i dikesrenen eller på lagerhyllan i byggvarulador.  

Ur den konstnärliga process framträder ambivalenta hybrid-figurer, kroppsdelar och objekt som befolkar ett fantasilandskap där gränser löses upp. En värld som väser fram ur känslan av att varken höra hemma vare sig här eller där. Figurerna iträder sig roller och positioner som Olof själv inte mäktar med. Genom deras bångstyriga kroppar och skiftande anatomi förkroppsligar de en rad olika berättelser och en idé om en mångskiftande och ständigt blivande. Det är en både humoristisk och allvarligt utforskande av identitet, samtid och historia.

Olof Marsja (f.1986 Gällivare), utbildad på Konstfack Högskolan för Konst, Design och Konsthantverk och var en av 2019 Maria Bonnier Dahlin stipendiater. Finns representerad i Statens Konstråd och Maria Bonnier Dahlins Stiftelse. Har nyligen bland annat ställt ut på Bonniers Konsthall, Galleri Steinsland-Berliner, Galleri Box och Stenungsund Konsthall.