I februari 2020 ska vi kraftsamla, ZOOM:a in och sätta ljuset på konstpedagogiken i Norrbotten!

ZOOM genomförs i Norrbottens alla kommuner v. 9 och 10, 2020. Målgruppen är ALLA, med fokus på barn och unga sportlovsfirare, men även övrig lokalbefolkning, tillresta och turister.

Målet med ZOOM är att kraftsamla i ett demokrati- och jämställdhetsprojekt för framtidens Norrbotten. Att öka kunskaperna om och upplevelsen av konst genom konstpedagogiken och synliggöra både små och stora konstverksamheter runt om i Norrbotten.

ZOOM ska skapa nya arenor för konstupplevelser i länet var helst vi kan förmedla, samtala, förhöja och berika människors konstupplevelser.

ZOOM tar plats på många olika sätt i Norrbottens alla kommuner:

  • Frilansande konstpedagoger kommer att arbeta i Kiruna, Gällivare, Arvidsjaur, Älvsbyn, Kalix och Jokkmokk.
  • Fritidshem från Pajala, Övertorneå och Överkalix erbjuds chartrad buss till Havremagasinet länskonsthall för visning/workshop i utställningen Sensory Art, en konstupplevelse för alla sinnen.
  • I Arjeplog och Haparanda sker samarbetet med museipedagoger och bildlärare som i sin tur kan skapa programverksamhet under projektets flagg.
  • I Boden, Luleå och Piteå sker ZOOM inom respektive konsthalls pedagogiska verksamhet.
  • Länets Konstföreningar och bild/konstskolor kommer på olika sätt bidra till programmet.

Projektet ZOOM ägs av Havremagasinet länskonsthall Boden och genomförs i samarbete med konstkonsulenten Region Norrbotten, Sunderby Konstskola och Sveriges Konstföreningar. Projektet finansieras av Region Norrbotten och Statens Konstråd.

Kontakt:
Anette Carlsson
Projektkoordinator ZOOM
anette@havremagasinet.se
070-3683123