Tillgänglighet

Bussar

Det finns båda lokala bussar och länsbussar som tar dig till Havremagasinet. Närmaste busshållplats är Garnis, belägen drygt 800 meter från konsthallen. Resan tar ungefär 20 minuter från Bodens centrum

Citybuss Boden:
Linje 1 – Hållplats Hedenbrovägen – ca 13 minuter gång till Havremagasinet
Linje 2 – Hållplats Landstingsvägen – ca 16 minuter gång till Havremagasinet

Länstrafiken:
Linje 21, 23, 28, 29, 30, 44, 97, 265, 266 – Hållplats Boden Garnis – ca 10 minuter gång till Havremagasinet

Mer info:
Citbuss Bodens hemsida
Länstrafikens hemsida

Parkering

Det finns avgiftsfri bilparkering på Havremagasinets gårdsplan för alla besökare.
För dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrade går det bra att parkera direkt utanför entrén. Huvudentrén är utrustad med hiss.


Förvaring

Innanför entrén finns avgiftsfria låsbara skåp och kapprum. Lämna gärna väskor och jackor här. Stora väskor och ryggsäckar får inte tas med in i konsthallen.


Toaletter

Toaletter finns vid entrén. Toalett med skötbord och som är anpassad för rullstol och rullator finns i anslutning till Caféet.


Ledsagare

Ledsagare och assistansarbetare går alltid in gratis. Vi bjuder också på kaffe.


Framkomlighet

Du når alla våningar med hissen eller genom trapphuset. För att undvika trängsel rekommenderar vi att man tar hissen upp till högsta våningen och trapporna ner. Det går självklart också bra att bara använda hissen. På varje våning utanför hissen finner du en utrymningsplats utrustad med nödtelefon.

Alla trösklar är rullstolsanpassade. Entrédörr, hissdörr samt dörren in till reception och café är alla utrustade med dörröppnare. Dörrarna in till utställningarna på våning 2-6 är uppställda under konsthallens öppettider.

På entréplan utanför hissen finns även bärbara pallar som du kan ta med dig i utställningen så att du kan sitta ner när du betraktar konsten.


Allergi

Havremagasinet har använts till spannmålsförvaring. Ibland regnar det ner havre, korn och damm från taket. Det kan också förekomma starka dofter i samband med vissa utställningar. Har du astma eller allergier och känner dig orolig inför ditt besök ber vi dig kontakta oss i förväg.

Rökning är endast tillåtet utanför grinden.


Pälsdjur

Ledhundar och assistanshundar är välkomna, men andra pälsvänner måste vänta utomhus av hänsyn till personer med allergier.


WiFi

Vi har fri WiFi i Café Pampas tillgängligt för alla.