Havremagasinets vänner är en ideell förening
som har till ändamål att främja lokal och internationell konst.

Konstresa 26 september

26 september är det dags för höstens konstresa!  Resan går till Konsthall Tornedalen, ett projekt som drivs av Gunhild Stensmyr i Risudden, och till Oranki Art, en skulpturpark i Finska Pello som kombinerar tallskogar och högkvalitativ konst.

Havremagasinets utställning Change/Förändring med fokus på klimatfrågorna samt höstens föreläsningsserie och workshops med bl.a Birgitta Linhart landartkonstnär, är anledningen till att vi föreslår att än en gång besöka Oranki Art. Vi hoppas att inspirera och synliggöra naturen som konstmaterial.

”Konst i naturen utmanar oss att fundera på vem vi är och vilken vår plats i naturens kretslopp riktigt är” Professor Timo Jukela Laplands Universitet                                                                                               

Program

  • Resan avgår från Havremagasinet den 26 september kl 08.00
  • Första stopp blir anrika Tavolagården, 3 km norr om Haparanda, för förmiddagsfika.
  • Andra stopp blir hos Gunhild Stensmyr i Risudden. Gunhild berättar om sitt fantastiska initiativ och projekt Konsthall Tornedalen. Samt visar Art Hotel Tornedalen.
  • Färden fortsätter sedan mot Pello och Oranki Art.

Oranki Art grundades 2001 och har blivit en av Finlands största och internationellt mest kända miljökonstutställningar. Där det finns mer än 80 konstverk att uppleva och nya verk tillkommer varje år.

  • Framme i Pello intar vi egen medhavd lunch.
  • Resan avslutas med middag på Hulkoffgården o Butiken på landet.

Varje deltagare betalar var för sig för fika och middag. Resekostnaden avgörs med anledning av hur många vi blir. Minibuss + bilar eller stor buss.

Sista preliminära anmälningsdagen är den 5 september.

Återkommer med exakt prisuppgift för själva resan, när vi vet hur många som kommer att följa med.

Bindande anmälan senast den 9 september.

Anmälan till Ingrid Andersson, e-post: kvisten17@gmail.com

Hälsningar ”konstreseinspiratörerna” Jan och Ingrid

 


 

Havremagasinets vänner ska vara ett komplement till länskonsthallens verksamhet för att stärka intresset för konst i Norrbotten genom att anordna föreläsningar/workshops, gemensamma konstresor, guidningar och annan pedagogisk och publik verksamhet.

Länskonsthallen erbjuder en kreativ mötesplats med en mängd aktiviteter du kan ta del av samtidigt som vi är öppna för Havremagasinets vänners egna initiativ.

Som medlem i Havremagasinets vänner har du möjlighet att ge dina synpunkter på länskonsthallens verksamhet och utveckling.

Du är viktig för vår verksamhet!

Så blir du medlem

Medlemskapet kostar 200 kr/kalenderår.
Det löser du genom att betala med kort i receptionen på länskonsthallen Havremagasinet.