Ingvar Jigrud Stipendium

År du en konstnär som har gått på Sunderby Folkhögskola, har rötterna i Norr- eller Västerbotten, samt bidrar till att utveckla konst och kultur i vår norra landsända? DÅ ÄR DET HÄR NÅGOT FÖR DIG!

 

För att ansöka om Ingvar Jigrud Stipendium ska du ha genomgått utbildning på Sunderby Folkhögskola och ha dina rötter i Norr- eller Västerbotten.

Stipendiet delas ut vartannat år till en lovande och/eller etablerad konstnär, som på ett engagerat sätt bidrar till att utveckla konst/kultur i Norr- och Västerbotten. För att ansöka skall du ha gått en utbildning på Sunderby folkhögskola och ha dina rötter från Norr- eller Västerbotten.

I din ansökan vill vi läsa om ditt konstnärskap och dina framtida planer för fortsatt utveckling av ditt arbete. Bifoga bildmaterial och nämn två referenser. Inkludera fullständiga personuppgifter, adress och kontaktuppgifter.

Tommy och Raija Jigrud i samråd med Havremagasinet länskonsthall och Sunderbyn folkhögskola  väljer ut årets stipendiat.

Stipendiet till minne av Ingvar Jigrud är på 10 000 kr.

Nästa stipendium kommer att delas ut den 8:e juni 2024.

 

Ansökan för stipendiet 2024 är nu stängt.

 

Benny Englund är 2022 Ingvar Jigrud-stipendiat

Motivering: för att under mer än 30 år oförtrutet ha kampat med sin utveckling i konstnärskapets olika vindlingar och tydligt påvisat att det inte bara krävs inspiration, utan också transpiration, för att skapa och finna tillfredställelse i sitt måleri och skapande. Dessutom för sitt breda engagemang och medverkan i att lufta fram konst /kultur på scener och platser i vår norra landsända.

Benny Englund