Vill du jobba på Havremagasinet?

Kom och jobba med oss, Havremagasinet Länskonsthall
söker dig som BESÖKSVÄRD!

 

Om arbetsplatsen

Havremagasinet Länskonsthall i Boden är ett av Sveriges största rum för samtidskonst, med en utställningsyta på ca 3600 kvm. Vi har en löpande utställningsverksamhet med lokala, regionala och internationella konstnärer. Utställningarna kompletteras av en livlig programverksamhet och en omfattande pedagogisk verksamhet. Vi har eget café, ateljé för pedagogik, och rum för publika evenemang. Som länskonsthall med ett regionalt uppdrag, genomför vi också många projekt av olika slag i hela regionen.

Havremagasinet Länskonsthall bildades 2010 på initiativ av konstnärskollektivet Kilen. Huset byggdes 1912 och användes från början av Försvarsmakten som magasin för förvaring av havre till hästar. Sedan 2010 har Havremagasinet arbetat med samtidskonst och utvecklats till en aktiv, relevant och uppmärksammad lokal, regional, nationell och internationell mötesplats för samtidskonst. På Havremagasinet är konsten publikens resurs för upplevelser, erfarenheter, reflektioner, lärande, inklusive tillfällen till att utmana sig själv och att upptäcka nya perspektiv på tillvaron. Tilliten och tilltron till konstens kraft och potential är grunden i Havremagasinets verksamhet.

Havremagasinets utställningar adresserar aktuella globala ämnen, ofta med kopplingar till vårt specifika geopolitiska och kulturella sammanhang. Konstnärer som Havremagasinet samarbetar med intresserar sig gärna för teman som demokrati, klimatkrisen, mänskliga rättigheter, integration, minoriteter, migration, jämställdhet, normer och värderingar… eller, helt enkelt, hur det är att leva på vår planet. Havremagasinet verkar för en hållbar och jämställd värld.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som kan torsdagskvällar och varannan helg i vår reception och café. Som besöksvärd har du en viktig roll hos oss. Det är du som möter våra gäster och är ansiktet utåt för konsthallen. 

Vi söker dig som är serviceorienterad och som tycker om att ha kontakt med och bemöta besökare. Du talar svenska och engelska obehindrat. Du har stark ansvarskänsla och du har ett intresse för konst, kultur och samhällsfrågor.

 

Anställningen är en visstidsanställning 

Omfattning: 50%.

Arbetstid: Dagtid. Helg och kvällstjänstgöring förekommer.

Tillträde: Snarast.

 

Ansökan består av ett personligt brev om varför du söker denna tjänst, samt två referenser med kontaktinformation.

Ansökan skickas till jobb@havremagasinet.se

Viktig! Skriv i ämne: Besöksvärd Havremagasinet

Sista ansökningsdatum är 30.09.2022

 

Kontaktperson

Mariangela Mendez Prencke, Konsthallschef.
Mail: mariangela@havremagasinet.se
Tel: 072-518 82 31