Creative Residency for Sustainability

Hur kan nya samarbetsformer mellan konst, näringsliv och konstinstitutioner vara relevanta för hållbarhet?

Den 22 september, kl 14:00 CET/15:00 EET, är du inbjuden att lära dig mer om pilotprojektet Creative Residency for Sustainability. Under våren 2023 stod Boden Business Park värd för ett sju veckor långt residens (i Norrbotten, Sverige) av bildkonstnären Pilar de Burgos. Den lokala konsthallen Havremagasinet fungerade som mellanhand och brobyggare mellan parterna. Syftet med residenset var att generera nya dialoger och möten kring ämnet hållbarhet genom konstnärliga insatser.

Evenemanget kommer att kretsa kring denna samarbetsresa mellan konstnären, företagsparken och konstinstitutionen. Du kommer att få höra presentationen av den stegvisa processen, det konstnärliga tillvägagångssättet som skapades under residenset och lärdomar från resan. Du kan delta på plats på Havremagasinet (Boden, Sverige), eller online – för den första delen av evenemanget (presentationen hålls på engelska).

ANMÄL DIG HÄR

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSendYuBHcntlSl486A3pRffCl37goR2I3C9XvznljnBrnK_3g/viewform?usp=sf_link
Adressen till evenemanget på plats:
Havremagasinet Länskonsthall Boden – Norrbottensvägen 18, Boden.
Zoom-länk för online-sessionen kommer att skickas till de registrerade deltagarna.

Kontaktpersoner för evenemanget på plats:
(+46) 921 930 41
info@havremagasinet.se

Om du har några frågor om online-evenemanget kan du kontakta:
info@ndpculture.org

Bakgrund

Detta evenemang är en del av det NDPC-ledda projektet ”Creative Cross-Innovations for Sustainability” som syftar till att stödja framväxten av kreativa korsinnovationer där yrkesverksamma inom konst, kultur och kreativa områden går över till andra sektorer i samhället i nya former av samarbeten. Projektet genomförs av den ledande partnern Northern Dimension Partnership on Culture, som finansieras av Finlands utrikesministerium och stöds av Finlands utbildnings- och kulturministerium.