HavreBio med Pablo Sigg

02 november kl 17.00 till 20.00

 

Under några torsdagar denna höst bjuder vi in till HavreBio på Havremagasinet! Vid detta tillfälle kommer vi att visa två filmer från Pablo Siggs LAMALAND TRILOGY: TOTENTANZ, som hade sin världspremiär vid Viennale 2023 (Wiens internationella filmfestival), och LAMALAND (DEL I: SATAN), som premiärvisades redan 2018 vid Rotterdam International Film Festival.

Regissören är på plats, och en konversation kommer att äga rum under kvällen.

TOTENTANZ (DÖDSDANS)
Schweiz, Mexiko 2023
93 min (engelska undertexter)

Efter att ha förstört varandra en kall augustieftermiddag, möts de två sista överlevarna från den ariska kolonin grundad av Friedrich Nietzsches syster i den paraguayanska djungeln igen i en eftervärld liknande vår värld, där kampen mellan mästare och tjänare, kärlek och oenighet, dag och natt, mörker och ljus fortfarande pågår.

Titta på trailern här

LAMALAND. TEIL I: SATAN (Lamaland. Del I: Satan)
Tyskland / Mexiko – Schweiz, 2018
66 min (engelska undertexter)

Ödesbestämda att leva i en radikal isolering i det förlorade paradiset kallat Nueva Germania, har de två överlevande ättlingarna från den ariska kolonin grundad av Friedrich Nietzsches syster i den paraguayanska djungeln sitt yttersta öde avslöjat för dem genom en spontan sammanbrott av den förstelnade ordningen i deras dagliga tillvaro. Det är som om de mörka krafterna av tid, luftens gudar och elementens gudar krävde slutet på de män som drömde om en värld med en historia, ett språk, en gud, en ras och ett territorium.

om regissör

Pablo Sigg (1974, Mexiko). Filmregissör, grundare av det mexikansk-schweiziska produktionskontoret SIGGFILM. 2009-2012: producerar, skriver och regisserar DER WILLE ZUR MACHT, en dokumentär om de sista överlevarna från den ariska kolonin Nueva Germania i den paraguayanska djungeln. Premiär 2013 i Tyskland på Dresden State Theatre, trots protester från lokala extremhögergrupper. 2012-2014: producerar, skriver och regisserar I, OF WHOM I KNOW NOTHING, en film om Samuel Beckett och hans brittiske förläggare John Calder. Den legendariska Beckett-skådespelerskan Billie Whitelaw framträder för sista gången på film. 2011-2024: producerar, skriver och regisserar fiktionssagan LAMALAND, en filmtrilogi med Friedrich och Max Josef Schweikhart, två ättlingar från kolonin som grundades 1886 av Friedrich Nietzsches syster vid den södra änden av Amazonas regnskog.

https://www.siggfilm.com/menu