Havre Bio

Välkommen till HavreBio! En kväll av gemenskap och avkoppling för unga och vuxna att njuta av kvalitetsfilmer från Folkets Bio.

Alltid på en torsdag, en gång i månaden, klockan 18, samlas vi för att njuta av en film tillsammans!

Detta är ett samarbete med Havremagasinet och Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio, som erbjuder högkvalitativ svensk kortfilm på bio och online.

Det bästa av allt? Det är helt kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs!

Kom för en kväll fylld med kortfilmer och trevligt sällskap.

PROGRAM:

13 juni – kl. 18

I Samma Båt av Mervi Junkkonen & Mia Malviniemi (7:30 min)

En film om kroppens gränser och sinnets gränslöshet. Havet har varit en viktig del av Raunos liv. Men med åldern blev det allt svårare att ta sig ut på vattnet.

Tillsammans med danskonstnären Nanna vaknar Raunos havsminnen till liv genom dans och rörelser. Raunos berättelse tar oss med på en båttur med sin far. En resa med missöden och hans fars nya finska rekord i förbannelse.

The Lovers av Carolina Sandvik (13 min)

En man och en kvinna äter middag på en restaurang när något plötsligt förändras i mannens ansikte. En stop-motion animerad skräckis och en oromantisk komedi, om ett par som tvingas förhålla sig till eskalerade kroppsliga förändringar.

(kort paus)

My gig in Sweden av Simon Vahlne (15 min)

En amerikansk fotograf är i Varberg för att gestalta kommunens nya image. Badliv och yoga står på listan över efterfrågade motiv, men när några oönskade inslag i stadsbilden gör sig påminda blottläggs sprickor i den välpolerade fasaden i en träffande och humoristisk samtidsskildring