ingenting förändras
Av sig själv

23 november 2023 – kl 18:00

Välkommen till en inspirerande föreläsning i Café Pampas: Ingenting förändras av sig själv med Bernt Selberg och Lena Lagerstam. Båda delar en passion för kultur och miljö och kommer att dela med sig av sina erfarenheter och diskutera viktiga ämnen de har engagerat sig i under de senaste 50 åren.

 

PROGRAM

 

  • Bernt Selberg Naturfilm (30 min)
  • Bernt och Lena inleder ett samtal om varför de engagerat sig i de ämnen som de berättar om i utställningen ”Ingenting förändras av sig självt” och på vilket sätt de anser att det är viktigt. Bernt delar också med sig av några sånger som anknyter till utställningen. (ca 40 min)

Café Pampas har öppet och serverar kaffe och fika.

OM LENA OCH BERNT

Bernt Selberg och Lena Lagerstam, bor i utkanten av Morjärv i Kalix kommun. Vi delar ett stort intresse för kultur och miljö och berättar här i utställningen om viktiga frågor som vi engagerat oss i med många andra. Vi har kämpat tillsammans i närmare 50 år och vill dela med oss av våra erfarenheter.

Bernt Selberg
Född och uppvuxen i Morjärv. Är allkonstnär, musiker, fotograf och filmare. Spelar och sjunger som trubadur eller tillsammans med andra. Under åren har det varit tillsammans med många andrar musiker och band. Har gjort ett stort antal musikvideor och filmer som finns på Youtube. Uppträder sedan länge i Ortens Patrask tillsammans med Jörgen Wennström på dragspel. Ortens Patrask har gjort fyra CD-skivor.

Lena Lagerstam
Född i Lund och uppvuxen bl. a. i Råneå. Är arkitekt med vidareutbildning i arkeologi, etnologi, data och digital bildbehandling. Har arbetat för Riksantikvarieämbetet med fornminnesinventering och varit anställd på länsstyrelsen i Norrbotten från 1997 fram till pensionen 2010. Har arbetat som länsantikvarie i sex år och varit projektledare för olika projekt, bl a Program för bevarande av det samiska kulturarvet, Regionalt miljö- och hushållningsprogram för fjällen (Fjällprogrammet) och Norrbottens kulturmiljöprogram 2010 – 2020.