Moln som bär våra tankar

26-27 juni

Café Pampas på Havremagasinet

Kostnadsfritt, ingen föranmälan kravs

 

Vi behöver kunna föreställa oss världen inte som den är  – utan som den skulle kunna vara –  för det är då existentiella frågor om en osäker framtid kan bemötas och nya idéer födas.  Historieberättarna bjuder in till ett kollektivt konstprojekt i ett försök att förstå oss själva, samhället såväl som vår omvärld.

För att kunna arbeta för en bättre värld måste vi kunna föreställa oss en sådan. Konsten skapar förutsättningar för att utmana invanda mönster såväl som att utforska nya. I arbetet med Moln som bär våra tankar skapas kollektiva skulpturer och ljudverk med deltagare i alla åldrar och på olika platser runt om i Sverige. Skulpturerna kommer ställas ut för allmänheten.

Temat för Moln som bär våra tankar är fred, ett tillstånd som vi alltid behöver lyfta, prata om, föreställa oss,  hoppas på och arbeta för.

I arbetet med Moln som bär våra tankar skapas kollektiva skulpturer och ljudverk med deltagare i alla åldrar. Historieberättarna hålla workshops där deltagarna får genom praktiska övningar, skrivövningar och samtal skapa grunden för de skulpturala verk som blir deltagarnas kollektiva moln laddade med tankar, reflektioner och känslor.

Molnet kommer sedan att hängas upp och ställas ut på Havremagasinet, och det finns även möjlighet att molnet ingår i en större samlingsutställning längre fram.

 

Om Historieberättarna

Historieberättarna är en ideell förening som arbetar för allas lika värde och mänskliga rättigheter, för demokrati, solidaritet och yttrandefrihet. Föreningen har sitt säte i Stockholm och är religiös och politisk obunden och grundades år 2015.

Historieberättarna arbetar för att bredda kulturutbudet för barn, unga och vuxna och gör det genom att bland annat arbeta med film, animation, ljud, foto, poesi, skulptur och illustration. Alla som jobbar inom föreningen är konstnärligt utbildade och verksamma.

Historieberättarna arbetar med verksamhetsstöd från Region Stockholm och har genom åren bland annat varit del av två Kreativa Europa projekt samt två projekt med stöd av Postkodstiftelsen.