SM Vecka Program

20 mars – 24 mars 2024

På Havremagasinet och i Bodens Centrum

Onsdag: kl. 12-18
Torsdag: kl 12-20
Fredag och lördag: kl 12-18
Söndag: kl 12-16

 

Ett spännande program både på Havremagasinet och på Boden Centrum. Vill du värma upp dig och samtidigt njuta av konst? Under SM Vecka har vi extra öppet till kl 18 och visar Luleå Biennalen på alla tre våningarna, ett urval av kortfilmer på Café Pampas samt spännande workshops för hela familjen. Ta en paus från kylan, utforska konstvärlden och njut av något läckert på Café Pampas. En perfekt kombination av kultur och god mat väntar dig – välkommen till Havremagasinet under SM-Veckan!


ALLMÄNT PROGRAM
– dagligen onsdag till söndag

Under öppettider: Luleå Biennalen 2024 – På tröskeln till 1:1.
Kuratorerna Aude Christel Mgba och Bruno Alves de Almeida samlar konstnärliga och arkitektoniska uttryck och undersöker de drastiska förändringar som äger rum i Norrbottens byggda och naturliga miljöer och kopplar dem till liknande sammanhang globalt – utbyten som kan resultera i nya möjligheter.

Onsdag-fredag kl 17-18: Kortfilm på Havre (i samarbete med FolketsBio).
Under SM-Veckaalla är välkommen till vårt Kortfilmprogram här på Havremagasinet i samarbete med Folkets Bio! Vi visar ett urval av svenska kortfilmer på Café Pampas fr. kl 17. Och självklart bjuder vi på popcorn!

Alla program är fri entré för barn och unga!

 

SPECIALPROGRAM – observera datum och tid

 

Onsdag 20 Mars – kl 17–18 – (Havremagasinet) – i samarbete med FolketsBio.
Havrebio: Sport Kids 1: Chikara & Fäktningsmästaren
60 minuter Barnfilm, Dokumentär
6 barn, 6 sporter, 6 länder, 6 drömmar. SPORT KIDS 1-3 är en nordisk dokumentärserie (Danmark, Sverige och Norge) bestående av 6 st filmer om barn och ungdomar som tar sin sport på största allvar. Sumobrottning i Japan, cheerleading i Sverige, BMX-cykling i Sydafrika, fäktning i Danmark, hallingdans i Norge och balett i Ryssland. SPORT KIDS 1 innehåller de två filmerna Chikara – sumobrottarens son och Fäktningsmästaren.


Torsdag 21 Mars – kl 17–18 – (Havremagasinet) – i samarbete med FolketsBio.
Sport Kids 2: Ruth & Kapitel 11
60 minuter Barnfilm, Dokumentär Premiär 16 oktober, 2015
Ruth, av Hanna Heilborn, delar med sig av sin syn på cheerleading, betonar dess fysiska krav samt vikten av social modighet och självförtroende. Hon har blivit uttagen till tävlingslaget ”Twisters” och förbereder sig för distriktsmästerskapet. Trots föräldrarnas tveksamheter stöder de hennes val, samtidigt som de reflekterar över fördomar mot sporten. I kapitel 11, ”The Flying Girl,” av Ania Winiarska, möter vi Anita Zenani, förväntad att bli juniormästare i BMX. Trots framgångar och intensiv träning känner Anita trycket från höga förväntningar. Hon står inför svårigheter med motivationen och försöker hålla jämna steg med klubbens pojkar. Valet om framtiden för hennes idrottskarriär står vid ett vägskäl.

Torsdag 21 Mars – kl 18–20 – (Havremagasinet)
Sketch and sip – för blandade åldrar! (16+)
Nu bjuder vi in till något helt nytt på Havremagasinet! Vi kommer att anordna en teckningskväll i Café Pampas för vuxna och ungdomar. Det blir en stund för samtal, teckning och möjlighet till fika. Just det här tillfället kommer vi att teckna i utställningen och ta en paus i caféet. Inga förkunskaper eller material krävs!
 

Fredag 22 Mars – kl 17–18 – (Havremagasinet) – i samarbete med FolketsBio.
Sport Kids 3: Dans För Livet & Varicella
60 minuter Barnfilm, Dokumentär Premiär 16 oktober, 2015
Dans för livet av Erlend E. Mo. I ”Dans för livet” av Erlend E. Mo möter vi Vilde, en tolvårig tjej som bor i en stor skog i Telemark, Norge. Hon drömmer om att bli den första flickan att bli mästare i den ”macho” norska folkdansen halling. Trots utmaningar förbereder Vilde sig för riksmästerskapet, men hennes högsta önskan är att se sin älskade morfar övervinna sin cancer. Varicella av Victor Kossakovsky. I ”Varicella” av Victor Kossakovsky delar systrarna Nastia, 13 år, och Polina, 7 år, samma dröm om att bli solistdansare. De tränar hårt vid den prestigefyllda Ryska balettakademin. Trots osäkerheten kring framtiden tar systrarna utmaningen tillsammans och ger varandra kraft.


Lördag 23 mars – Kl 13–16
(Boden Centrum – Kvarnängen, 961 34 Boden)
Prova på snöskulptur med Jan-Erik Falk
Vill du testa dina skulpteringsfärdigheter och samtidigt ha kul? Då är vår workshop under SM Vecka i Boden något för dig! Kom och låt din kreativitet skina genom att skulptera i snö. Ingen erfarenhet krävs, bara en vilja att ha roligt och skapa något fantastiskt.

Lördag 23 mars – Kl 14 – 17 (Havremagasinet)
Familjeskapande – med en twist! (Havremagasinet)
Vi börjar med en guidad visning av Luleåbiennalens utställning kl 14 och kl 15-17 har vi workshop i ateljén. Med hjälp av gammalt skrot ska vi bygga skulpturer som kan fungera som gömställen. Hur ser ett gömställe ut? Hur blir ett gömställe säkert? Kom med hela familjen och bygg en spännande plats!

Lördag 23 mars – Kl 17 – 18 (Havremagasinet) – i samarbete med FolketsBio.
Havrebio: Sport Kids 1: Chikara & Fäktningsmästaren
60 minuter Barnfilm, Dokumentär
6 barn, 6 sporter, 6 länder, 6 drömmar. SPORT KIDS 1-3 är en nordisk dokumentärserie (Danmark, Sverige och Norge) bestående av 6 st filmer om barn och ungdomar som tar sin sport på största allvar. Sumobrottning i Japan, cheerleading i Sverige, BMX-cykling i Sydafrika, fäktning i Danmark, hallingdans i Norge och balett i Ryssland. SPORT KIDS 1 innehåller de två filmerna Chikara – sumobrottarens son och Fäktningsmästaren.

 

Tack till:

 

 

SM Vecka

Tillsammans är vi starkare

Det är med stolthet Luleå och Boden gemensamt står som värdar för SM-veckan vinter 2024. Men det är inte det enda vi gör tillsammans. Luleå och Boden samverkar inom en rad olika områden och just nu pågår en sällan skådad utveckling i norra Sverige där Luleå och Boden sitter i förarsätet för den tillväxt och utveckling som sker inom industrin och den gröna omställningen. Aldrig någonsin har det satsats så mycket för en hållbar framtid som det just nu görs i våra städer. Det är här det händer så varmt välkommen till Luleå och Boden – även efter SM-veckan.

.                 .Bodens kommun Logotyp