Sommarverkstad 2024

26 juni – 03 augusti

Onsdag till Fredag kl 13 till 16

lördag till kl. 17

GUidad visning kl. 13.00

Välkomna till sommarens skapande på Havremagasinet! Under 6 veckor från den 26 juni till den 3 augusti skapar vi ett miniatyrmuseum med temat HEM.

Workshopen kommer att ledas av konstpedagogen i residens, Alva Höggren tillsammans med Havremagasinets konstpedagog Lotta Enström. Det blir en spännande sommar där vi kommer att jobba med olika material och tekniker för att tillsammans skapa ett kollektivt miniatyrmuseum.

Vad är egentligen ett hem? Kan ett hem vara en känsla? Kom till Havremagasinet och utforska med oss!

Aktiviteten är drop-in och avsedd för hela familjen: ett ypperligt tillfälle att tillsammans skapa, över generationsgränserna!

Pris: Vuxna betalar endast för inträde (50 kronor) och barn och unga deltar gratis!

 

Period 1: v.26-27, 26 juni – 6 juli

Applikation och broderi

Med inspiration från utställningarna och temat Hem så kommer vi under de första två veckorna av sommarverkstaden arbeta med mat som ett av fundamenten för ett hem. Alla deltagare kommer att få göra ett textilt kollage som sen ska sättas ihop till ett lapptäcke och visas som bakgrund för miniatyrmuseumet.

 

Period 2: v.28-29, 10 juli – 20 juli

Miniatyr skulptur

Vi fortsätter sommarverkstaden med att skapa delar ur ett hem i miniatyrformat som sen kommer att placeras i miniatyrmuseet. Kanske vill du försöka återskapa farmors gamla fåtölj? Eller måla en vägskylt som kan placeras just utanför museet? Låt just ditt hem få en plats, vi ses!

 

Period 3: v30-31, 24 juli – 3 augusti

Fanzine

Sista två veckorna av sommarverkstaden på Havremagasinet närmar sig och självklart blir det en ny teknik att utforska! Vi kommer att arbeta med pappret och ordets kraft för att skapa en egen mindre konstbok eller fanzine(tidskrift). Inspirationen tar vi från gammal folktro och sägner som berör hemmet.