Brinner du för att sätta ord på saker?

Kom och jobba med oss, Havremagasinet Länskonsthall
söker dig som kommunikatör!

 

Om arbetsplatsen

Havremagasinet Länskonsthall i Boden är ett av Sveriges största rum för samtidskonst, med en utställningsyta på ca 3600 kvm. Vi har en löpande utställningsverksamhet med lokala, regionala och internationella konstnärer. Utställningarna kompletteras av en livlig programverksamhet och en omfattande pedagogisk verksamhet. Vi har eget café, ateljé för pedagogik, och rum för publika evenemang. Som länskonsthall med ett regionalt uppdrag, genomför vi också många projekt av olika slag i hela regionen.

Havremagasinet Länskonsthall bildades 2010 på initiativ av konstnärskollektivet Kilen. Huset byggdes 1912 och användes från början av Försvarsmakten som magasin för förvaring av havre till hästar. Sedan 2010 har Havremagasinet arbetat med samtidskonst och utvecklats till en aktiv, relevant och uppmärksammad lokal, regional, nationell och internationell mötesplats för samtidskonst. På Havremagasinet är konsten publikens resurs för upplevelser, erfarenheter, reflektioner, lärande, inklusive tillfällen till att utmana sig själv och att upptäcka nya perspektiv på tillvaron. Tilliten och tilltron till konstens kraft och potential är grunden i Havremagasinets verksamhet.

Havremagasinets utställningar adresserar aktuella globala ämnen, ofta med kopplingar till vårt specifika geopolitiska och kulturella sammanhang. Konstnärer som Havremagasinet samarbetar med intresserar sig gärna för teman som demokrati, klimatkrisen, mänskliga rättigheter, integration, minoriteter, migration, jämställdhet, normer och värderingar… eller, helt enkelt, hur det är att leva på vår planet. Havremagasinet verkar för en hållbar och jämställd värld.

Arbetsuppgifter

På Havremagasinet vet vi att förmedla och kommunicera konst är inte enkelt. Men vi vet också att det är givande och meningsfullt, och något som ytterst handlar om att dela med sig. Vi söker dig som vill hjälpa oss att främja delaktighet och öppna dörrar in till ögonöppnande och omvälvande upplevelser. Vi vill jobba med dig som gillar att utrycka dig med ord och bilder, och som förstår att en bra kombination av dessa två element kan betyda allt och lite till. Vi tror också att du har en känsla för konstens kraft och för hur kreativitet kan förändra människor och samhälle, ta tag i ämnen som skönhet, identitet, makt (eller bristen på densamma), livets mening eller samtidens multipla kriser. Känner du dig träffad? Då är du kanske just kommunikatören vi söker.

I mer konventionella ord, Havremagasinet söker en kvalificerad och engagerad kommunikatör för strategiskt och operativt arbete kring konsthallens kommunikation och marknadsföringsutveckling av verksamheten. Arbetsmoment omfattar bland annat att skriva och bearbeta korta texter och ansvara för publicering via sociala medier och andra kommunikationskanalen; producera och formge informationsmaterial samt utställningsmaterial; producera underlag till pressmeddelanden och ha kontakt med media; initiera, genomföra och optimera kommunikation och marknadsföring genom aktiviteter i egna och andra digitala kanaler/verktyg i syfte att locka besök och publik till verksamheten, allt utifrån att känna till och följa verksamhetens vision, policys och rutiner.

I Havremagasinets team blir du en viktig kollega, både som ypperlig lagspelare och med din förmåga att arbeta självständigt. Du är lösningsorienterad, strukturerad, engagerad, idé- och initiativrik, flexibel, och uthållig. Du är ansvarstagande, värderar kvalitet i ditt arbete och håller tidsramar. Du bidrar och deltar i Havremagasinets utvecklingsarbete mot en hållbar framtid.

Kvalifikationer:

  • Högskoleexamen inom kommunikation/grafisk form, eller yrkeserfarenhet som informatör/kommunikatör och/eller kulturjournalist/skribent.
  • Nätverk inom konst- och kulturjournalistik på lokal och nationell nivå, samt ett levande intresse för konst, kultur och aktuella samhällsfrågor.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, samt god stilistisk förmåga och vana av att skriva. Ytterligare språk är en merit.
  • Vana att arbeta i Adobe-program samt dokumenterad erfarenhet av nya marknadsföring verktyg och goda kunskaper om vad som driver beteenden.
  • Kunskap att fotografera, spela in och redigera ljud och rörlig bild, samt livesända evenemang är meriterande.
  • Prestigelös, lyhörd och med mycket god social kompetens och god kommunikationsförmåga med olika målgrupper.
  • Flexibel, klarar att prioritera, och fixar ett periodvis högt arbetstempo och produktionstak.
  • God organisatorisk förmåga och god samarbetsförmåga är av yttersta vikt.
  • B-körkort är en merit.

Anställningen är en tillsvidareanställning med provanställning (6 månader).

Omfattning: 60%.

Arbetstid: Dagtid. Helg och kvällstjänstgöring förekommer.

Tillträde: Snarast.

 

Ansökan består av curriculum vitae, ett personligt brev om varför du söker denna tjänst, samt två referenser med kontaktinformation.

Ansökan skickas till jobb@havremagasinet.se

Viktig! Skriv i ämne: Kommunikatörsjobb Havremagasinet

Sista ansökningsdatum är 30.08.2022

 

Kontaktperson

Mariangela Mendez Prencke, Konsthallschef.
Mail: mariangela@havremagasinet.se
Tel: 072-518 82 31