Kom och jobba med oss!

HAVREMAGASINET LÄNSKONSTHALL

SÖKER KOMMUNIKATÖR!

 

Om arbetsplatsen

Havremagasinet Länskonsthall i Boden är ett av Sveriges största rum för samtidskonst, med en utställningsyta på ca 3600 kvm. Vi har en löpande utställningsverksamhet med lokala, regionala och internationella konstnärer. Utställningarna kompletteras av ett livligt utbud av programaktiviteter och en omfattande pedagogisk verksamhet. Vi har eget café, butik, ateljé för pedagogik och rum för publika evenemang. Som länskonsthall med ett regionalt uppdrag genomför vi också många projekt av olika slag i hela regionen.

Havremagasinet Länskonsthall bildades 2010 på initiativ av konstnärskollektivet Kilen. Huset byggdes 1912 och användes från början av Försvarsmakten som magasin för förvaring av havre till hästar. Sedan 2010 har Havremagasinet arbetat med samtidskonst. Tilliten och tilltron till konstens kraft och potential är grunden i Havremagasinets verksamhet. Havremagasinets utställningar adresserar aktuella globala ämnen, gärna med kopplingar till vårt specifika geopolitiska och kulturella sammanhang. Havremagasinet verkar för en hållbar och jämställd värld.

OM Arbetsuppgifter

På Havremagasinet vet vi att förmedla och kommunicera konst är inte ett okomplicerat uppdrag. Men vi vet också att det är givande och meningsfullt, och att det ytterst handlar om att dela med sig. Vi söker dig som vill främja delaktighet och bjuda in till ögonöppnande och omvälvande konstupplevelser. Du gillar att utrycka dig med ord och bilder och förstår att en bra kombination av dessa kan betyda allt och lite till. Du har en känsla för konstens kraft och för hur den kan förändra människor och samhällen. Är du den kommunikatör vi söker?

Havremagasinet söker en kvalificerad och engagerad kommunikatör för strategiskt och operativt arbete med konsthallens kommunikation och marknadsföring av verksamheten. Arbetsuppgifter omfattar bland annat att skriva eller redigera texter, formge kommunikations- och utställningsmaterial, publicera i sociala medier och andra kommunikationskanaler, producera pressmeddelanden och kommunicera med media. Ditt uppdrag är att genomföra och optimera kommunikation och marknadsföring i syfte att väcka intresse, uppmärksamhet och attrahera publik till verksamheten, allt utifrån verksamhetens vision och mål.

I Havremagasinets team blir du en viktig kollega, både som god lagspelare och självständig medarbetare. Du bidrar och deltar i Havremagasinets utvecklingsarbete mot en hållbar framtid.

Kvalifikationer:

  • Högskoleexamen inom kommunikation/grafisk form/journalistik, eller yrkeserfarenhet som informatör/kommunikatör och/eller kulturjournalist/skribent.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, samt god stilistisk förmåga och vana av att skriva. Ytterligare språk är en merit.
  • Ett levande intresse för konst, kultur och aktuella samhällsfrågor. Nätverk inom konst och kulturjournalistik på lokal och nationell nivå är meriterande
  • Vana att arbeta i relevanta program för kommunikation, formgivning och publicering, samt kunskap och/eller erfarenhet av nya marknadsföringsverktyg och metoder.
  • Prestigelös, lyhörd och med social kompetens och god kommunikationsförmåga med olika målgrupper.
  • Lösningsorienterad, strukturerad med förmåga att prioritera, engagerad, idé- och initiativrik.
  • Ansvarstagande och flexibel, värderar kvalitet i ditt arbete, håller tidsramar, samt klarar ett periodvis högt arbetstempo.
  • Kunskap att fotografera, spela in och redigera ljud och rörlig bild, samt livesända evenemang är meriterande.
  • B-körkort är en merit.

Anställningen är en tillsvidareanställning med provanställning (6 månader).

Omfattning: 60%. Distansarbete är till viss del möjligt efter överenskommelse. Beroende på kompetenser kan tjänsten expandera till att omfatta 100%.

Arbetstid: Dagtid. Helg och kvällstjänstgöring förekommer.

Tillträde: Snarast.

 

Ansökan består av curriculum vitae, ett personligt brev om varför du söker denna tjänst, samt två referenser med kontaktinformation.

Ansökan skickas till jobb@havremagasinet.se

Viktig! Skriv i ämne: Kommunikatör Havremagasinet

Sista ansökningsdatum är 08.03.2024

 

Kontaktperson

Mariangela Mendez Prencke, Konsthallschef.
Mail: mariangela@havremagasinet.se
Tel: 072-518 82 31