Brinner du för att förmedla konstens sätt att se?

Kom och jobba med oss, Havremagasinet Länskonsthall söker dig som pedagog!

 

Om arbetsplatsen

Havremagasinet Länskonsthall i Boden är ett av Sveriges största rum för samtidskonst, med en utställningsyta på ca 3600 kvm. Vi har en löpande utställningsverksamhet med lokala, regionala och internationella konstnärer. Utställningarna kompletteras av en livlig programverksamhet och en omfattande pedagogisk verksamhet. Vi har eget café, ateljé för pedagogik, och rum för publika evenemang. Som länskonsthall med ett regionalt uppdrag, genomför vi också många projekt av olika slag i hela regionen.

Havremagasinet Länskonsthall bildades 2010 på initiativ av konstnärskollektivet Kilen. Huset byggdes 1912 och användes från början av Försvarsmakten som magasin för förvaring av havre till hästar. Sedan 2010 har Havremagasinet arbetat med samtidskonst och utvecklats till en aktiv, relevant och uppmärksammad lokal, regional, nationell och internationell mötesplats för samtidskonst. På Havremagasinet är konsten publikens resurs för upplevelser, erfarenheter, reflektioner, lärande, inklusive tillfällen till att utmana sig själv och att upptäcka nya perspektiv på tillvaron. Tilliten och tilltron till konstens kraft och potential är grunden i Havremagasinets verksamhet.

Havremagasinets utställningar adresserar aktuella globala ämnen, ofta med kopplingar till vårt specifika geopolitiska och kulturella sammanhang. Konstnärer som Havremagasinet samarbetar med intresserar sig gärna för teman som demokrati, klimatkrisen, mänskliga rättigheter, integration, minoriteter, migration, jämställdhet, normer och värderingar… eller, helt enkelt, hur det är att leva på vår planet. Havremagasinet verkar för en hållbar och jämställd värld.

 

Arbetsuppgifter

Att förmedla samtidskonst är ingen enkel eller okomplicerad uppgift. Men det är en givande och meningsfull verksamhet, som ytterst handlar om att dela med sig, vilket vi på Havremagasinet fäster stort värde och vikt vid. Vi söker dig som vill hjälpa oss att möjliggöra delaktighet, att öppna dörrar för besökarna till ögonöppnande och omvälvande upplevelser. Du gillar att sätta ord på saker, att inspirera och engagera, att uppfinningsrikt ta fram nycklar eller verktyg för att främja mötet med konsten. Du har en känsla för konstens kraft och för hur kreativitet kan förändra människor och samhälle, gripa ämnen som skönhet, identitet, makt (eller bristen på densamma), livets mening eller samtidens multipla kriser. Känner du dig träffad? Låter lockande? Då är du kanske just den konstpedagog vi söker. 🙂

 I mer konkreta termer, Havremagasinet söker en kvalificerad och engagerad pedagog som kan leda, genomföra och utveckla det konstpedagogiska arbetet. Förmedla konstutställningar till de olika målgrupper som besöker och brukar konsthallen. Främja och utveckla konstintresset hos publik och besökare. Planera och utföra konstpedagogiska åtgärder och vara proaktiv i att skapa och stärka kontakt med skolor och olika målgrupper.

Genomföra guidade turer och workshops. Ta fram pedagogiskt material, fysiskt och digitalt. Utveckla metoder och strategier för förmedling av konst och konstens sätt att se världen. Bidra till och delta i Havremagasinets utvecklingsarbete mot en hållbar framtid, i linje med vår utvecklingsplan och vision.

I Havremagasinets team blir du en viktig kollega, både som en god lagspelare och med din förmåga att arbeta självständigt. Du är lösningsorienterad, strukturerad, engagerad, idé- och initiativrik, flexibel, och uthållig.

Kvalifikationer:

  • Högskoleexamen eller annan utbildning inom konstpedagogik, konst, eller konst- och bildvetenska
  • Yrkeserfarenhet inom konstpedagogisk verksamhet. Arbetslivserfarenhet relaterad till mångfald, demokrati och mänskliga rättigheter är meriterande. Även arbetslivserfarenhet med eller inom olika skolformer är meriterande.
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska. Fler språk är meriterande.
  • Orienterad inom samtidskonst.
  • God social kompetens, trivs med ett utåtriktad arbete och med god förmåga att kommunicera med olika målgrupper.
  • Kan hantera ett periodvis högt arbetstempo och vara tillgänglig för kvälls- och helgarbete.
  • God organisatorisk förmåga, förmåga att prioritera, samt god samarbetsförmåga är av yttersta vikt.

 

Anställningen är en tillsvidareanställning med provanställning (6 månader).

Omfattning: 100%.

Arbetstid: Dagtid. Helg och kvälltjänstgöring förekommer.

Tillträde: Snarast.

 

Ansökan består av curriculum vitae, ett personligt brev om varför du söker denna tjänst, samt två referenser med kontaktinformation.

 

Ansökan skickas till jobb@havremagasinet.se

Viktig! Skriv i ämne: Pedagogsjobb Havremagasinet

 

Sista ansökningsdatum är 30.08.2022

 

Kontaktperson

Mariangela Mendez Prencke, Konsthallschef.
Mail: mariangela@havremagasinet.se
Tel: 072-518 82 31