200 women

6juni – 30 september 2018

 

”Man kan inte bemyndiga kvinnor utan att lyssna på deras berättelser.”
—Gloria Steinem


200 Women
inspirerades av den tanken och den enkla idén om att fotografera och filma tvåhundra kvinnor i olika delar av världen – oavsett nationalitet, ras, religion, status eller kändisstatus – framför ett enkelt tygstycke. Projektet är baserat på tvåhundra originalintervjuer där tvåhundra kvinnor fick fem grundläggande frågor om vad som betyder mest för dem i livet. Målet var att uppnå mångfald och framför allt äkthet.

200 Women som kommer att ändra sättet du ser på världen återger några av dessa fantastiska historier med fotografiska porträtt och videointervjuer som har utformats för att väcka tankar om mångfald och jämlikhet genom de tvåhundra kvinnornas berättelser från hela världen.

Projektets skapare Geoff Blackwell och Ruth Hobday ville tillsammans med fotografen Kieran E. Scott ta bort alla distraktioner och den visuella kontexten till varje kvinnas liv och bara fokusera på deras mänsklighet, när de ställde frågor som ”Vad är viktigt för dig?”, ”Vad blir du lycklig av?”, ”Vad känner du som mest förtvivlan inför?”, ”Vad skulle du ändra om du kunde?” och ”Vilket enskilt ord identifierar du dig mest med?”.

Mer information om utställningen finns i Folder.

 

Utställningsvy.