Multiversum

sensory art

30 Januari – 26 april 2020

En konstupplevelse för flera sinnen! Besökarna möter taktil konst att känna på och uppleva med färger, ljud, vibrationer, hårda och mjuka former och material samt spännande dofter. De får även möjligheten att forma och utveckla ett av konstverken tillsammans.

Deltagande konstnärer: Multiversum – Åsa Langert och Jens Hedman, Maja Michaelsdotter Eriksson, Jacob Dahlgren och Senses Labs

Mer information om utställningen finns i Folder.


Medverkande konstnärer

Multiversum – Åsa Langert är verksam som konstnär både i Sverige och internationellt. Hon arbetar i en konkret, icke föreställande tradition där verken är befriade från alla föreställande, abstraherade inslag. Intresset kretsar primärt kring färgens känslomässiga kommunikation och linjens lekfulla sprängkraft i dynamisk rörelse.

Multiversum – Jens Hedman är en internationellt etablerad tonsättare och ljudkonstnär som tilldelats ett flertal priser för sina verk. Hans musik och ljudkonst, som utforskar rumslighet, rörelse och klang, har framförts vid festivaler, i radio och på muséer runt om i världen. Hedman ingår även i Spatial Opera Company och Sidén Hedman duo som båda arbetar med att utveckla den traditionella konsertformen.

Maya Michaelsdotter Eriksson är född 1985 och bosatt i Malmö. Hon är utbildad på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Hennes verk har bland annat visats på Nationalmuseum, Liljevalchs och Moderna museets ArkDes. Hon har deltagit i flera samlingsutställningar, bland annat Ung svensk form 2017 och 2018. Det här är hennes första separatutställning.

Jacob Dahlgren är född 1970 och bor i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan och på Grafikskolan i Stockholm. Hans verk har ställts ut både nationellt och internationellt, bland annat på Nationalmuseum, Bonniers konsthall, Moderna museet och P.S.1 Contempory Art Center/MoMA, New York. 2007 representerade han Sverige på Venedigbiennalen. 

Senses Lab är Maria Juhlin och Tomas Juhlin.

Multiversum – Åsa Langert och Jens Hedman, installationsvy.