Open Call

Pedagogiskt residens på Havremagasinet

sommaren 2024

 

Har du pedagogiska idéer som behöver utrymme och sammanhang att förverkligas i? En metod du vill pröva? Utforska pedagogiska koncept och teman tillsammans med vår konstpedagog?

Här finns en fantastisk möjlighet för dig!

Vi söker kandidater för sommaren 2024 till vårt första konstpedagogiska residens!

 

Konstpedagogiskt residens
Havremagasinet söker dig som vill testa dina idéer och din konstpedagogiska kompetens tillsammans med vår konstpedagog sommaren 2024. Vår pedagogiska verksamhet under sommaren går under namnet Sommarverkstan och genomförs onsdag-lördag under perioden 26 juni 03 augusti. Vi erbjuder en möjlighet att i Sommarverkstan – i vår ateljé och/eller i våra utemiljöer och trädgård – utforska och pröva pedagogiska metoder och idéer i praktiken. Residenset börjar med en planeringsperiod, 12-25 juni, som om så önskas kan skötas på distans. Då Sommarverkstan drar igång 26 juni är du på plats och arbetar tillsammans med vår konstpedagog fram till 03 augusti.

Sommarverkstan
Sommarverkstan riktar sig till barn och unga. Den genomförs onsdag-lördag, kl 13-16 (kl 13-17 lördagar) under perioden 26 juni-03 augusti. Vi tar emot deltagare med drop in. Sommarverkstans aktiviteter kopplas till HEM, årets tema för 2024 på Havremagasinet. Se havremagasinet.se för en kort presentation av temat HEM

Residenset erbjuder:

  • Arbetsstipendium på 50 000 SEK
  • Resekostnad till och från Boden på högst 6 000 SEK.
  • Produktionsbudget på högst 10 000 SEK.
  • Bostad vid behov: En trevlig och fullt utrustad, inkl trådlöst internet, lägenhet (30 m2) nära Konsthallen.
  • Havremagasinets cykel. 

Vem kan ansöka?
Residenset riktar sig främst till konstpedagoger. Yrkesverksamma konstnärer, kuratorer, andra pedagoger eller forskare med intresse för konstpedagogik och metodutveckling kan också ansöka.

Hur ansöker du?
Sänd oss ditt cv samt ett kort följebrev (max 1 A4) där du motiverar din ansökan och berättar vad du vill göra under ditt residens.

Skicka din ansökan genom formuläret här.

 

Att tänka på när du gör din ansökan:

  • Residenset är ett samarbete med vår konstpedagog. Planeringsarbetet och Sommarverkstad genomför ni tillsammans.
  • Dina idéer i ansökan kopplas gärna till årets tema HEM. Fundera, problematisera och vänd och vrid på temat tills du hittar något som inspirerar dig.
  • Sommarverkstan genomförs på svenska. Du som söker behärskar muntlig svenska väl. Andra språk är meriterande; många av sommarens besökare är utländska turister.
Kontaktpersoner

Danielle G Abrahamsson – danielle@havremagasinet.se
Lotta Enström – lotta@havremagasinet.se

 

Sista ansökningsdatum är 16.02.2024

 

Om Havremagasinet

Havremagasinet Länskonsthall i Boden är ett av Sveriges största rum för samtidskonst, med en utställningsyta på ca 3600 kvm. Vi har en löpande utställningsverksamhet med lokala, regionala och internationella konstnärer. Utställningarna kompletteras av en livlig programverksamhet och en omfattande pedagogisk verksamhet. Vi har eget café, ateljé för pedagogik, och rum för publika evenemang. Som länskonsthall med ett regionalt uppdrag, genomför vi också många projekt av olika slag i hela regionen.

Havremagasinet Länskonsthall bildades 2010 på initiativ av konstnärskollektivet Kilen. Huset byggdes 1912 och användes från början av Försvarsmakten som magasin för förvaring av havre till hästar. Sedan 2010 har Havremagasinet arbetat med samtidskonst och utvecklats till en aktiv, relevant och uppmärksammad lokal, regional, nationell och internationell mötesplats för samtidskonst. På Havremagasinet är konsten publikens resurs för upplevelser, erfarenheter, reflektioner, lärande, inklusive tillfällen till att utmana sig själv och att upptäcka nya perspektiv på tillvaron. Tilliten och tilltron till konstens kraft och potential är grunden i Havremagasinets verksamhet.

Havremagasinets utställningar adresserar aktuella globala ämnen, ofta med kopplingar till vårt specifika geopolitiska och kulturella sammanhang. Konstnärer som Havremagasinet samarbetar med intresserar sig gärna för teman som demokrati, klimatkrisen, mänskliga rättigheter, integration, minoriteter, migration, jämställdhet, normer och värderingar… eller, helt enkelt, hur det är att leva på vår planet. Havremagasinet verkar för en hållbar och jämställd värld.