Om krusade örngottsband, Helena Byström och Maxim, Emelie Röndahl.

For all to see

4 june – 25 september

 

En grupputställning om handens arbete och föreställningar om traditionell kunskap. I tekniska utföranden, historiska erfarenheter och personliga berättelser formas hantverken som syns i utställningen. Med dem följer också frågeställningar om traditioner någonsin förblir statiska och vad det innebär när de nyskapas.

Under min uppväxte i Malmberget på 80-talet var de mest eftertraktade vykorten som gick att få de där motiven som förändrades när de vinklades. En liten hög av kattungar som ur en bädd av blommor plötsligt vände upp sina fluffiga små gulbruna ansikten för att snart därpå återgå till lek, eller en slokörad hundvalp som växlade mellan att sitta upp och lägga huvudet på tassarna med bedjande ögon. De kompakta korten slutade inte att fascinera med sitt glansiga ytskikt som fick innehållet att komma till liv utan 

Utställning är curerad av Maria Ragnestam.

Mer information om utställningen finns i Folder.

Medverkande konstnärer

De medverkande konstnärerna är: Æsa Saga Ardal, Helena Byström, Anna Källblad, Lotta Lampa, Christina Langert, Ammy Olofsson, Emelie Röndahl, Erika Stöckel, Ustina Yakovleva, Rönn-Lisa Zakrisson Påve. 

City horses performance av Helena Byström & Anna Källblad presenterades I samverkan med Konstfrämjandet Norrbotten.

 

Blod, svett & tårar, Lotta Lampa.